nieuws

Snelle showroom in twee delen

bouwbreed

Een bliksemontwerp waar je in een flits aan voorbijrijdt. De voorbereiding van de showroom van Bert Baron Vormgevers pal aan de A7, duurde slechts drie maanden.

“In oktober kwam FKB Vastgoed uit Buitenpost bij ons en de eerste bouwvergadering is net achter de rug. We beginnen volgende week al,” zegt een trotse Bert Baron, projectarchitect van Bert Baron Vormgevers-architectenwerk en projecten.
Samen met creatief architect Jan Heddo Baron ontwierp hij de 75 meter lange showroom in twee delen. “Broertje en zusje, ze hebben dezelfde vader, maar een afwijkende uitstraling. Toch oogt het gebouw als eenheid. Het is zelfs herkenbaar als je er met 120 kilometer per uur aan voorbij raast.”
Dat komt door een soort snelheid die in het gebouw is aangebracht. Een koperrode metallic trespa-plaat wordt namelijk in verschillende richtingen gemonteerd en zorgt zo voor verschillende kleurtonen. Opvallend zijn ook de twee donkere metselwerkkaders, waarvan de linker staat en rechter ligt: broer en zus.
Op het IBF-terrein (international businesspark Friesland) komen binnenkort meer showrooms, maar dit is de allereerste aan de snelweg tussen Drachten en Heerenveen. Aannemer Boonstra Noordwijk BV hoopt de 5250 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen, eind mei op te leveren. De bouwkosten bedragen circa 2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel