nieuws

Reizigers bedenken NS-toilet

bouwbreed Premium

De NS roept creatieve geesten op een ontwerp te maken voor het stationstoilet van de toekomst.

De hoofdprijs bestaat behalve een geldbedrag uitvoering van het voorstel op het station Leiden Centraal. De prijsvraag is bedacht om zo dicht mogelijk bij de ideeën te komen die leven bij gewone reizigers. Het reizigersbedrijf verwacht vooral uit studentenhuizen veel respons.
Leiden Centraal wordt dit jaar verbouwd tot een proefstation waar nieuwe ideeën worden toegepast. Die kunnen als voorbeeld dienen voor met name de grote stations die de komende jaren (2009-2013) worden verbouwd als uitvloeisel van de komst van de hsl. Het moeten aantrekkelijke verblijfsgebieden worden waar kan worden gewinkeld, gewerkt en gegeten.
De toiletprijsvraag staat open voor iedereen die denkt een goed idee te hebben. De opdracht bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bestaat uit het bedenken van een logo voor het stationstoilet en bijpassende bewegwijzeringsborden. Het andere is gericht op het ontwerp voor de glazen wanden van de verschillende ruimten. Voor beide onderdelen heeft het spoorbedrijf een geldprijs van 5000 euro in petto.

Reageer op dit artikel