nieuws

Plan voor nieuwe kliniek Maastricht

bouwbreed

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) bouwt een nieuw herstel- en revalidatiecentrum. De plannen daarvoor worden op dit moment uitgewerkt. De kliniek komt te liggen op de huidige parkeerplaats van verpleeghuis Klevarie in Maastricht. In dit verpleeghuis is vanaf volgende week een tijdelijk onderkomen ingericht voor met name kanker-, reuma en heuppatienten. Over vier jaar moet het nieuwe centrum zijn opgeleverd.

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) bouwt een nieuw herstel- en revalidatiecentrum. De plannen daarvoor worden op dit moment uitgewerkt. De kliniek komt te liggen op de huidige parkeerplaats van verpleeghuis Klevarie in Maastricht. In dit verpleeghuis is vanaf volgende week een tijdelijk onderkomen ingericht voor met name kanker-, reuma en heuppatienten. Over vier jaar moet het nieuwe centrum zijn opgeleverd.
De Herstelzorg moet weg uit herstelkliniek van Huize Blankenberg in Cadier en Keer, omdat het pand niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het gebouw is van oorsprong een monumentale kasteelboerderij. Sommige delen dateren nog van de dertiende eeuw. In de vorige eeuw hebben de zusters van het arme kind Jezus het complex in gebruikgenomen als kloosterverzorgingshuis, waarna het nog diverse malen is gerenoveerd. Maar inmiddels is het pand weer verouderd. Sommige kamers zijn klein, er is weinig sanitair, plafonds zijn te laag en deuren te smal. Het is soms behoorlijk behelpen voor patiënten, bezoekers en de 125 medewerkers, aldus het azM. Verbouwing van Huize Blankenberg of nieuwbouw bleek niet mogelijk, vandaar dat azM Herstelzorg moest uitkijken naar een andere locatie.

Reageer op dit artikel