nieuws

Onvoldoende interesse voor wonen in kerk

bouwbreed

Woningbouwcorporatie Woonpunt ziet af van de voorgenomen bouw van dertien appartementen in de Paterskerk in Geleen. Dit omdat er te weinig belangstelling voor de koopwoningen is. Dat betekent volgens de corporatie niet dat de kerk wordt afgebroken. Woonpunt zoekt naar een alternatieve bestemming voor het voormalige godshuis. Daarbij kan worden gedacht aan kantoren, of aan het inrichten van de kerk als activiteitencentrum of dagbesteding voor de zorgsector. Daarvoor moet wel gas gegeven worden in verband met de bouwkundige staat van de kerk. Woonpunt bouwde naast de kerk afgelopen jaar meer dan zestig inmiddels opgeleverde appartementen.

Woningbouwcorporatie Woonpunt ziet af van de voorgenomen bouw van dertien appartementen in de Paterskerk in Geleen. Dit omdat er te weinig belangstelling voor de koopwoningen is. Dat betekent volgens de corporatie niet dat de kerk wordt afgebroken. Woonpunt zoekt naar een alternatieve bestemming voor het voormalige godshuis. Daarbij kan worden gedacht aan kantoren, of aan het inrichten van de kerk als activiteitencentrum of dagbesteding voor de zorgsector. Daarvoor moet wel gas gegeven worden in verband met de bouwkundige staat van de kerk. Woonpunt bouwde naast de kerk afgelopen jaar meer dan zestig inmiddels opgeleverde appartementen.

Reageer op dit artikel