nieuws

OMA in Hamburg

bouwbreed Premium

Het definitieve ontwerp voor het nieuwe cultuur- en wetenschapscentrum in Hamburg is klaar. Architectenbureau OMA van Rem Koolhaas ontwierp een gebouw dat uit tien modulaire blokken bestaat die samen een ring vormen. In het gebouw van 23.000 vierkante meter komt een theater, kantoorruimte, laboratoria en andere commerciële voorzieningen. Een derde van het bouwwerk ligt onder het maaiveld en wordt grotendeels ingericht als aquarium. Dit project maakt deel uit van de grootschalige herontwikkeling van het oude Hamburgse havengebied tussen de Elbe en de binnenstad.

Het definitieve ontwerp voor het nieuwe cultuur- en wetenschapscentrum in Hamburg is klaar. Architectenbureau OMA van Rem Koolhaas ontwierp een gebouw dat uit tien modulaire blokken bestaat die samen een ring vormen. In het gebouw van 23.000 vierkante meter komt een theater, kantoorruimte, laboratoria en andere commerciële voorzieningen. Een derde van het bouwwerk ligt onder het maaiveld en wordt grotendeels ingericht als aquarium. Dit project maakt deel uit van de grootschalige herontwikkeling van het oude Hamburgse havengebied tussen de Elbe en de binnenstad.

Reageer op dit artikel