nieuws

Movares-personeel werft met sneltram

bouwbreed

In de strijd om personeel worden steeds apartere acties bedacht. Zo rijdt sinds kort een sneltram door Utrecht met daarop honderden portretten van mensen die werken bij Movares. Het advies- en ingenieursbureau heeft de komende tijd ruim 150 nieuwe medewerkers nodig.

De actie met de tram is verzonnen om de core business van Movares, geleidevervoerssystemen, te verbinden met de naar eigen zeggen belangrijkste succesfactor van het bedrijf: de mensen die er werken. Meer dan 600 mensen hebben hun gezicht geleend aan de arbeidsmarktcampagne waar de tram een onderdeel van is.
Volgens HRM-directeur Ad van Beek profileert Movares zich vooral door de flexibele mogelijkheden om werk en vrije tijd met elkaar te combineren: “Mensen leveren de beste prestaties als werk- en privéleven in balans zijn”. Dat varieert van parttime werken, vier dagen van negen uur tot het nemen van een sabbatical. Van Beek gelooft niet in de ouderwetse arbeidsmoraal van werknemers die 60, 70 uur per week buffelen. “Dat klinkt wel macho, maar rond hun zestigste hebben ze overal schoon genoeg van.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels