nieuws

Minister voor groei Eindhoven Airport

bouwbreed Premium

Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) is voor uitbreiding van Eindhoven Airport. Om de luchthaven te laten groeien is een nieuwe regionale overeenkomst nodig, maar de vijf betrokken gemeenten, omwonenden en milieugroepen zijn het niet eens over ruimere openingstijden.

Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) is voor uitbreiding van Eindhoven Airport. Om de luchthaven te laten groeien is een nieuwe regionale overeenkomst nodig, maar de vijf betrokken gemeenten, omwonenden en milieugroepen zijn het niet eens over ruimere openingstijden.
Van der Hoeven schrijft in haar weekboek dat de verantwoordelijke autoriteiten niet alleen rekening moeten houden met belangen van omwonenden, maar ook met die van bedrijven. “Zo’n vliegveld is belangrijk voor een regio met veel zakelijk verkeer en internationale kenniswerkers. Als je het middelpunt van Noord-West Europa wilt zijn, dan moet je wel bereikbaar zijn.”

Reageer op dit artikel