nieuws

Liesbeth van der Pol rijksbouwmeester

bouwbreed

Den HaagMinister Vogelaar (wonen) heeft ir. Liesbeth van der Pol voorgedragen voor de functie van rijksbouwmeester. Van der Pol (49) volgt half augustus Mels Crouwel op. Het ministerie van VROM meldde bij de bekendmaking dat Van der Pol – net als Crouwel – parttime aan de slag gaat. De aanstelling is voor drie jaar, ze blijft verder verbonden aan Dok architecten in Amsterdam.

Den HaagMinister Vogelaar (wonen) heeft ir. Liesbeth van der Pol voorgedragen voor de functie van rijksbouwmeester. Van der Pol (49) volgt half augustus Mels Crouwel op. Het ministerie van VROM meldde bij de bekendmaking dat Van der Pol – net als Crouwel – parttime aan de slag gaat. De aanstelling is voor drie jaar, ze blijft verder verbonden aan Dok architecten in Amsterdam.
Van der Pol, de eerste vrouwelijke rijksbouwmeester, studeerde in Delft en werkt vanaf 1989 als zelfstandig architect. Ze heeft onder andere het Depotgebouw voor de Rijksgebouwendienst ontworpen en tekende voor de vernieuwing van het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Andere bekende projecten van haar hand zijn de geheel uit hout opgetrokken Brede School in Osdorp, Amsterdam en de Mediatheek in Delft. Vorig jaar maakte Van der Pol nog het ontwerp voor de Haagse nominatie voor een Nationaal Historisch Museum in Den Haag, die het uiteindelijk moest afleggen tegen het voorstel van Arnhem.
Foto rechtsboven: Toekomstige rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol (49)
Foto linksboven: Depot Scheepvaartmuseum.
Foto onder: Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Reageer op dit artikel