nieuws

Kunststof woningen voor armen Bonaire

bouwbreed

Stichting Woongroep Nederland wil met Caribbean Business Consultancy minstens driehonderd kunststof woningen bouwen op Bonaire. De huizen zijn bestemd voor mensen met een laag inkomen. Volgens de initiatiefnemers is dit het eerste grootschalige eps-project ter wereld volgens een innovatieve bouwmethode. Een metalen skelet wordt verankerd op een betonnen fundament, waarna de eps-platen in het skelet worden geplaatst. De bouwtijd per woning bedraagt drie weken.

Stichting Woongroep Nederland wil met Caribbean Business Consultancy minstens driehonderd kunststof woningen bouwen op Bonaire. De huizen zijn bestemd voor mensen met een laag inkomen. Volgens de initiatiefnemers is dit het eerste grootschalige eps-project ter wereld volgens een innovatieve bouwmethode. Een metalen skelet wordt verankerd op een betonnen fundament, waarna de eps-platen in het skelet worden geplaatst. De bouwtijd per woning bedraagt drie weken.

Reageer op dit artikel