nieuws

Kuilen in rijstrook A16 aangepakt

bouwbreed Premium

De rechterrijstrook van de A16 bij Prinsenbeek, in zuidelijke richting, is op verschillende plaatsen zo verzakt dat het verkeer er last van heeft. Daarom laat Rijkswaterstaat de kuilen in het wegdek waarschijnlijk nog deze maand nog opvullen over een lengte van 300 tot 400 meter.

De rechterrijstrook van de A16 bij Prinsenbeek, in zuidelijke richting, is op verschillende plaatsen zo verzakt dat het verkeer er last van heeft. Daarom laat Rijkswaterstaat de kuilen in het wegdek waarschijnlijk nog deze maand nog opvullen over een lengte van 300 tot 400 meter.
Bij de aanleg van de hsl-zuid is de A16 bij Breda tegelijkertijd verbreed en verplaatst. De rechterrijstrook ligt nu op de plek waar eerst een deel van zwemplas De Kuil lag en heeft daarom een andere ondergrond dan de andere rijstroken. Een deel van de plas is gedempt om plaats te maken voor de nieuwe snelweg.
Of de zettingen binnen de marges van het contract met de aannemer vallen, zal nog gemeten worden voordat de herstelwerkzaamheden starten.
Om de weg weer vlak te krijgen, zal de aannemer asfalt verwijderen, de grond weer opnieuw opvullen met zand en een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Dat kost naar verwachting honderdduizend euro en zal in één nacht kunnen gebeuren.

Reageer op dit artikel