nieuws

Kleine stick, grote mogelijkheden

bouwbreed Premium

Met een opslagcapaciteit van 16 gigabyte biedt de OCZ USB 2.0 Rally2 Flash Drive grote mogelijkheden in een behuizing die nog weer iets kleiner is dan z’n beroemde voorganger, de door velen jarenlang gekoesterde originele Rally. Met het groter worden van bestanden speelt niet alleen de opslagcapaciteit een belangrijke rol (voor menigeen reden om keer op keer een nieuwe usb-stick aan te schaffen), maar wordt de overdrachtssnelheid van nog groter belang. Bij de Rally2 is die opgevoerd naar een ‘blazing speed’ van 28 megabyte voor lezen en 15 megabyte voor schrijven. De hoge snelheid wordt ook hier bereikt door gebruik te maken van Dual Channel technologie. De stick is volgens de makers ‘true’ plug and play, hetgeen wil zeggen dat hij niet alleen bij Windows en soortgelijke besturingssystemen, maar ook bij Mac OS X welkom is. Door z’n geringe afmetingen (17x9x70 millimeter) en de aluminium behuizing bleef het gewicht beperkt tot 17 gram. In Nederland is de 16 GB-versie van de Rally2 bij Alternate verkrijgbaar voor net geen 100 euro.

Met een opslagcapaciteit van 16 gigabyte biedt de OCZ USB 2.0 Rally2 Flash Drive grote mogelijkheden in een behuizing die nog weer iets kleiner is dan z’n beroemde voorganger, de door velen jarenlang gekoesterde originele Rally. Met het groter worden van bestanden speelt niet alleen de opslagcapaciteit een belangrijke rol (voor menigeen reden om keer op keer een nieuwe usb-stick aan te schaffen), maar wordt de overdrachtssnelheid van nog groter belang. Bij de Rally2 is die opgevoerd naar een ‘blazing speed’ van 28 megabyte voor lezen en 15 megabyte voor schrijven. De hoge snelheid wordt ook hier bereikt door gebruik te maken van Dual Channel technologie. De stick is volgens de makers ‘true’ plug and play, hetgeen wil zeggen dat hij niet alleen bij Windows en soortgelijke besturingssystemen, maar ook bij Mac OS X welkom is. Door z’n geringe afmetingen (17x9x70 millimeter) en de aluminium behuizing bleef het gewicht beperkt tot 17 gram. In Nederland is de 16 GB-versie van de Rally2 bij Alternate verkrijgbaar voor net geen 100 euro.

Reageer op dit artikel