nieuws

Kans op jaarlijkse Bouwvakbeurs

bouwbreed

Het WTC-complex in Leeuwarden groeit fors, zeker nu in maart de bouw van een viersterrenhotel begint. Het beurscomplex huisvest volgende week opnieuw de Nederlandse Bouwvakbeurs en denkt erover na die traditiegetrouw weer jaarlijks te houden.

De WTC Expo strijdt niet over een erfenis, maar is de rechtstreekse voortzetting van de Bouwvakbeurs die tot voor enkele jaren werd gehouden in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Door de opbrengsten uit verkoop van dat complex heeft WTC Expo het aandelenbezit van het eigen complex kunnen overnemen van gemeente Leeuwarden.
“Wij tarten niemand, maar zijn met ons vak bezig; het organiseren van beurzen en gaan daarbij uit van onze eigen kracht.”
Cobouw kopte woensdag ‘Leeuwarden tart Assen’. Douwen Sibma, reageert hoofd beurzen/evenementen, meent dat het juist andersom is. De in de TT-Hall te houden Bouwbeurs Noord-Nederland is de nieuwkomer. Volgens Sibma zijn de complexen ook qua omvang niet te vergelijken. Zo is het WTC-complex met circa 40.000 vierkante meter inmiddels ruim twee keer zo groot als de nieuwe hal in Assen en inmiddels wereldberoemd door het huisvesten van onder meer de jaarlijkse Domino Day. Qua sfeer zet de Bouwvakbeurs de gemoedelijkheid en gezelligheid van Zuidlaren onverminderd voort, waaraan het onlangs in gebruikgenomen ‘bruine’ café ongetwijfeld zal bijdragen, aldus Sibma.
De echte stap voorwaarts gaat WTC Expo echter zetten met de bouw van een viersterren Golden Tulip hoteltoren met conferentieruimten, een winkelplaza en kantoorruimte. De uitvoering van het bouwproject is in handen van de Dokkumer Bouwgroep Dijkstra Draisma.
De totale investering van het 144 kamers tellende hotel gaat ongeveer 20 miljoen euro bedragen en de exploitatie wordt in handen geven van Vlielander Harry Westers, directeur van Westcord Hotels.

Reageer op dit artikel