nieuws

Kabel breekt bij brugvan Nuttall in Glasgow

bouwbreed Premium

-De anderhalf jaar geleden geopende Clyde Arc brug in Glasgow, die is aangelegd door BAM-dochter Edmund Nuttall, is gisterochtend vroeg gesloten nadat één van de ophangkabels afknapte en op het wegdek klapte. Waarom de kabel het plotseling begaf, is nog niet duidelijk. ”Mensen van onze Schotse vestiging en van brugontwerper Halcrow zijn ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Het kan een technische oorzaak zijn maar misschien is er sprake van vandalisme”, aldus een woordvoerder van Nuttall in Camberley. De vanwege de diagonale overbrugging door de plaatselijke bevolking als ‘Schele Brug’ aangeduide brug werd geopend in september 2006 en kostte ongeveer 30 miljoen euro. De drie overspanningen zijn in totaal 140 meter lang en rusten op vier betonnen pijlers waarbij het middenstuk met de kabels is opgehangen aan één enkele boog. Het ontwerp verwierf vorig jaar de onderscheiding voor civiele engineering van de Saltire Society.

-De anderhalf jaar geleden geopende Clyde Arc brug in Glasgow, die is aangelegd door BAM-dochter Edmund Nuttall, is gisterochtend vroeg gesloten nadat één van de ophangkabels afknapte en op het wegdek klapte. Waarom de kabel het plotseling begaf, is nog niet duidelijk. ”Mensen van onze Schotse vestiging en van brugontwerper Halcrow zijn ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Het kan een technische oorzaak zijn maar misschien is er sprake van vandalisme”, aldus een woordvoerder van Nuttall in Camberley. De vanwege de diagonale overbrugging door de plaatselijke bevolking als ‘Schele Brug’ aangeduide brug werd geopend in september 2006 en kostte ongeveer 30 miljoen euro. De drie overspanningen zijn in totaal 140 meter lang en rusten op vier betonnen pijlers waarbij het middenstuk met de kabels is opgehangen aan één enkele boog. Het ontwerp verwierf vorig jaar de onderscheiding voor civiele engineering van de Saltire Society.

Reageer op dit artikel