nieuws

Jonge architect bouwt ambassades in Afrika

bouwbreed

In Algerije gaat het om nieuwbouw: 800 vierkante meter kanselarij en een even grote residentieruimte. In de landen Sudan en Uganda bouwt de Steenwijkse afdeling van Jorissen Simonetti architecten een deel bij de bestaande gebouwen.

In Algerije gaat het om nieuwbouw: 800 vierkante meter kanselarij en een even grote residentieruimte. In de landen Sudan en Uganda bouwt de Steenwijkse afdeling van Jorissen Simonetti architecten een deel bij de bestaande gebouwen.
De afdeling Steenwijk bestaat pas drie jaar. Linde (35 jaar) noemt het bijzonder dat het ministerie de aanbesteding gunt aan een jong en nieuw architectenbureau. Eerdere buitenlandervaring deed hij op in onder meer Duitsland, Spanje en Zuid-Afrika.
“Maar de doorslaggevende reden voor de gunning is onze klantgerichtheid,” denkt Linde. “We gebruiken plaatselijke materialen, sluiten aan op het leven en werken in ambassades en werken samen met lokale aannemers.”
Dat laatste is bijvoorbeeld in Algerije niet eenvoudig. “Daar is veel werkeloosheid en weinig geschoold personeel.” De architect blijft idealistisch en kiest er bewust voor de lokale economie te versterken. Binnenkort reist hij naar Algerije, met een Frans sprekende collega die ook de cultuur ter plaatse kent.
Het voorlopig ontwerp voor Algerije is inmiddels gepresenteerd aan het ministerie. Deze zomer moet het definitief ontwerp klaar zijn. Dan begint Linde ook met bouwen in Uganda en Sudan.

Reageer op dit artikel