nieuws

Investeringen in winkelvastgoedstijgen fors

bouwbreed

Investeringen in winkelvastgoed op het vasteland van Europa zijn met 7 procent gestegen. Het vierde kwartaal van 2007 gaf echter een daling te zien vanwege de hogere financieringslasten.

De investeringen zijn in 2007 gestegen naar een totaal van 27,7 miljard euro zo blijkt uit onderzoek van Jones Lang LaSalle. Hogere financieringskosten en de onzekerheid over de prijsstelling leidden tot lagere investeringsvolumes in het laatste kwartaal van vorig jaar. In totaal werd er in het vierde kwartaal van 2007 voor 6,6 miljard euro geïnvesteerd, in dezelfde periode in 2006 was dit 10,1 miljard. Toch werd in het laatste kwartaal van 2007 het op drie na hoogste volume ooit bereikt.
Voor 2007 werd een totaal van 437 aan retailtransacties geregistreerd in 25 landen op het Europese vasteland. Volgens het onderzoek van Jones Lang LaSalle een toename van 4 procent ten opzichte van het vorige jaar. Meer dan 250 investeerders kochten retail onroerend goed, waarbij de top tien meer dan 25 procent van het totale volume besteedde. De Duitse markt nam met 7,3 miljard het leeuwendeel voor zijn rekening, 26 procent van het totale volume. De top vijf van de transacties maakten meer dan 20 procent uit van het retailvolume in Duitsland. Zoals voorspeld was Rusland een van de actiefste markten in 2007. Dit komt vooral doordat investeerders zich steeds meer naar het oosten bewegen op zoek naar producten en rendement.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels