nieuws

Investeerder Gilde aast op Econosto

bouwbreed

Investeringsmaatschappij Gilde wil Econosto voor 117 miljoen euro inlijven. Het technisch groothandelsbedrijf uit Capelle aan den IJssel staat achter de overname.

Dat hebben Gilde en Econosto gisteren naar buiten gebracht.
De investeerder is voornemens een bod van 7,25 euro per aandeel uit te brengen. Daarmee biedt het bedrijf beleggers een premie van ruim 38 procent op de slotkoers van vorige week vrijdag. In de afgelopen zeven jaar is het aandeel Econosto nooit boven de 7,25 euro uitgekomen. Zowel de raad van bestuur als de raad van commissarissen van het technisch handelsbedrijf, steunt de plannen van Gilde. De onderneming verwacht door de overname versneld te kunnen groeien in binnen- en buitenland.
“Gilde onderschrijft de visie en groeistrategie van Econosto”, aldus de directie in een toelichting. “Econosto krijgt de mogelijkheid om verder te groeien, autonoom maar vooral ook door middel van gerichte acquisities. Door een versnelde internationale uitbouw van Econosto vergroot de onderneming haar kansen om prestigieuze projecten te verwerven van grote multinationale klanten.”
Vier grootaandeelhouders en enkele kleinere aandeelhouders – samen goed voor ruim 51 procent van de aandelen – hebben zich inmiddels onherroepelijk achter het voorgenomen bod geschaard. Medio maart verwacht Gilde een definitief bod uit te brengen. De investeringsmaatschappij wil minimaal 95 procent van de aandelen binnenhalen.
Gilde wil Econosto na de overname van de beurs halen. De investeerder zal het bedrijf onder dezelfde naam en als zelfstandige onderneming voortzetten. De werkgelegenheid wordt bovendien gewaarborgd.
Econosto levert onder meer afsluiters, pijpverbindingen, koppelingen en slangen voor de installatie- en bouwsector. Het bedrijf is actief in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten en telt meer dan 650 werknemers. Het handelshuis werd in 1892 opgericht en staat sinds 1970 genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Econosto boekte in 2006 een omzet van 191 miljoen euro en een nettowinst van 3,9 miljoen euro.

Reageer op dit artikel