nieuws

IC-afdeling Medisch Spectrum Twente wordt aangepast

bouwbreed Premium

Medisch Spectrum Twente (MST) begint, zodra de laatste patiënt de besmette intensive care-afdeling (ic) heeft verlaten, aan een verbouwing van dit deel van het ziekenhuis.

Volgens bestuursvoorzitter Herre Kingma van het MST is de ic-afdeling verkeerd opgezet. Hij stelt dat een nieuwe inrichting van de ruimte noodzakelijk is vanwege de ontwikkelingen rondom resistente bacteriën. De intensive care in het bijna twintig jaar oude ziekenhuis is in 2001 nog verbouwd. De belangrijkste nieuwe aanpassing zal bestaan uit het opdelen van de afdeling in aparte kamers. Medisch Spectrum Twente had eerder nog twee ic-afdelingen. Eén daarvan werd enkele jaren geleden gesloten, omdat deze niet aan de geldende eisen voldeed. De afgelopen dagen hebben ongeveer vijftig militairen van het geneeskundige bataljon uit Ermelo op de parkeerplaats van het ziekenhuis gewerkt aan de opbouw van een noodhospitaal van containers. Dit is 40 bij 50 meter groot en heeft een operatiekamer met twaalf bedden. De mobiele ic blijft mogelijk zes weken tot drie maanden op het terrein staan.

Reageer op dit artikel