nieuws

Hoge cijfers voor beurzen Noorden

bouwbreed

Met ruim 9100 bezoekers is de vorige week gehouden nieuwe Bouwbeurs Noord-Nederland succesvol afgesloten, zo laat organisator Libéma Exhibitions weten in een slotbericht. In WTC Expo in Leeuwarden trok de daar nagenoeg gelijktijdig gehouden Bouwvakbeurs in dezelfde periode zo’n 7850 bezoekers.

Aangezien in Assen veel standhouders positief reageerden en gezien het hoge aantal bezoekers, is het nu al zeker dat er in 2010 een vervolg komt op de eerste Noord-Nederlandse bouwbeurs van Libéma.
Uit de bezoekersenquête blijkt, dat de vakbeurs vooral een thuiswedstrijd was voor de noordelijke provincies. Met bijna 80 procent bezoekers uit Groningen, Friesland en Drenthe en nog eens 10 procent uit Overijssel maakt de in de TT-Hall in Assen gehouden Bouwbeurs Noord-Nederland de naam ruimschoots waar.
Ongeveer de helft van de bezoekers is werkzaam in aannemerij of uitvoerende bouw. De andere helft werd ingevuld door een mix van projectontwikkelaars, overheid, groothandel, architecten, projectleiderstudenten en accountmanagers. Daarbij bleek dat een derde een directiefunctie vervuld en eenvijfde tot het middenkader behoort. Reden voor veel exposanten om het niveau van de bezoekers te prijzen, aldus Libéma. Dat er weinig particulieren waren, is volgens de organisatie vooral te danken aan de verplichte voorregistratie.
Het succes van deze eerste door Libéma in Noord-Nederland gehouden vakbeurs heeft bij veel standhouders de nodige animo opgewekt om deel te gaan nemen aan de medio maart in Den Bosch te houden Bouwbeurs Zuid-Nederland, zo laat de beursorganisatie tot slot weten.

Bouwvakbeurs

Eeveneens vorige week werd in WTC Expo Leeuwarden de Bouwvakbeurs gehouden, Deze ‘uitsluitend voor mensen uit de bouwbranche bestemde vakbeurs’ trok in vier dagen tijd zo’n 7850 gerichte bezoekers. De beursorganisatie zegt zeer tevreden te zijn over de reacties van de standhouders, die gedurende de beurs hebben laten weten dat de kwaliteit van het bezoek erg goed was.
Door het beleid van selectief uitnodigen, is de opzet van de beurs geslaagd, oordeelt de organisatie. En vooruitkijkend: “Getracht wordt de beurs jaarlijks op de kalender te zetten van het WTC Expo. Januari wordt de maand voor dit bouwevenement.”

Reageer op dit artikel