nieuws

Groei in domoticatoepassingen stimuleert installatiebranche

bouwbreed

Elektrotechnische installatiebedrijven zien de toekomst zonnig in. De sector heeft positieve vooruitzichten vanwege de groei in domoticatoepassingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Van Es marketing Services.

Het onderzoeksbureau baseert zich op een onderzoek onder 208 ondernemingen. Zij werden telefonisch en via internet geënquêteerd. Een woordvoerster van Uneto-Vni. zegt dat de onderzoeksresultaten herkenbaar zijn. “Domotica is een absolute en veelbelovende groeimarkt voor de installatiebranche en heeft met name ook grote toekomst in de bestaande bouw.”
Los van de domoticatoepassingen doen de ondernemers ook goede zaken met beveiligingstechniek, duurzame energiesystemen en led-verlichting, zo blijkt uit het onderzoek van Van Es.
Een probleem waar de installateurs tegen aanlopen is de werving van personeel. Net als andere sectoren zoals de bouw, is het voor de installatiebedrijven moeilijk om geschoolde medewerkers te vinden. Ook dat gegeven wordt bevestigd door Uneto-Vni. “Jongeren hebben veelal het beeld dat werken in de techniek vies en niet uitdagend is.” Het wordt daardoor steeds moeilijker om jongeren enthousiast te maken voor de sector.
Daarnaast gaven de respondenten aan dat ze meer mogelijkheden willen om materiaal te bestellen via internet.

Reageer op dit artikel