nieuws

Gesloten gevel met ‘open’ voegen

bouwbreed Premium

Het Sociaal Kantoor Krekelbergh in het Belgische Roeselare heeft een gesloten gevel maar oogt alsof sprake is van ‘open’ voegen. Voor de nieuwbouw (700 vierkante meter geveloppervlak) verzaagde de aannemer Rockpanel Natural panelen tot lamellen van 15, 20, 25 en 30 centimeter breed. Deze zijn verticaal en vrij naast elkaar aan de gevel aangebracht. De lamellen zijn bevestigd op een houten raamwerk. Bij het aanbrengen is vooraf over de gehele gevel de positie van de voegen tussen de lamellen uitgemeten; achter alle 5 millimeter brede voegen in de gevel bevinden zich 8 centimeter smalle Rockpanel lamellen. De ‘open’ voegen dragen sterk bij aan de verticaliteit van de façade, zoals architect Salvatore Bono van Buro II beoogt. Franky Schotte uit Ruiselede was verantwoordelijk voor de uitvoering.

Het Sociaal Kantoor Krekelbergh in het Belgische Roeselare heeft een gesloten gevel maar oogt alsof sprake is van ‘open’ voegen. Voor de nieuwbouw (700 vierkante meter geveloppervlak) verzaagde de aannemer Rockpanel Natural panelen tot lamellen van 15, 20, 25 en 30 centimeter breed. Deze zijn verticaal en vrij naast elkaar aan de gevel aangebracht. De lamellen zijn bevestigd op een houten raamwerk. Bij het aanbrengen is vooraf over de gehele gevel de positie van de voegen tussen de lamellen uitgemeten; achter alle 5 millimeter brede voegen in de gevel bevinden zich 8 centimeter smalle Rockpanel lamellen. De ‘open’ voegen dragen sterk bij aan de verticaliteit van de façade, zoals architect Salvatore Bono van Buro II beoogt. Franky Schotte uit Ruiselede was verantwoordelijk voor de uitvoering.

Reageer op dit artikel