nieuws

FNV Bouw: nieuwe namen

bouwbreed

De verschillende sectoren binnen FNV Bouw krijgen vier aparte namen: FNV Afbouw 0x26 Onderhoud, FNV Bouw 0x26 Infra, FNV Meubel 0x26 Hout en FNV Woondiensten.

Zij behartigen de belangen van respectievelijk schilders en stukadoors, uta-personeel en straatmakers, meubelmakers, jachtbouwers en medewerkers van corporaties. Dat maakt FNV Bouw bekend. Het doel van de actie is de verschillende sectoren duidelijker herkenbaar te maken. “Met deze constructie combineren we de macht van het getal met de kracht van de herkenbaarheid”, zegt Dick van Haaster, voorzitter van de vakorganisatie. “Ik denk dat we beter kunnen laten zien wie we zijn en wat we voor werknemers en uitkeringsgerechtigden kunnen betekenen.” Hij hoopt dat de vakbond daardoor meer leden zal krijgen. FNV Bouw benadrukt dat het invoeren van de namen niet betekent dat er nieuwe vakbonden worden opgericht. “FNV Bouw blijft de bond waar mensen lid van zijn. In hun eigen sector treffen de leden collega’s uit hun eigen vak en bestuurders die zich bezighouden met hun cao en hun specifieke arbeidsomstandigheden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels