nieuws

Falende dilatatie

bouwbreed

Medewerkers van BAM verwijderen het metselwerk van de amper acht jaar oude Zürichtoren in het centrum van Den Haag. Door een niet goed werkende dilatatie was dat gaan scheuren, waardoor BAM en ontwikkelaar Bouwfonds MAB tot deze drastische maatregel besloten. Om de twee verdiepingen wordt het metselwerk ondersteund door een stalen profiel. De kunststof bevestiging van die ondersteuningsconstructie is gaan kruipen waardoor de dilatatie werd dicht gedrukt. Het metselwerk wordt compleet vervangen.

Medewerkers van BAM verwijderen het metselwerk van de amper acht jaar oude Zürichtoren in het centrum van Den Haag. Door een niet goed werkende dilatatie was dat gaan scheuren, waardoor BAM en ontwikkelaar Bouwfonds MAB tot deze drastische maatregel besloten. Om de twee verdiepingen wordt het metselwerk ondersteund door een stalen profiel. De kunststof bevestiging van die ondersteuningsconstructie is gaan kruipen waardoor de dilatatie werd dicht gedrukt. Het metselwerk wordt compleet vervangen.

Reageer op dit artikel