nieuws

Energieneutrale gebouwen Heerlen

bouwbreed

Op grensoverschrijdend industriegebied Avantis Heerlen-Aken begint dit najaar de bouw van een internationaal onderzoeks- en innovatiecentrum voor duurzame bouw en nieuwe energie. Er wordt eerst een energieneutrale proefwoning met kantoor gebouwd. Daarna volgen nog drie van deze nul-energiegebouwen, twee aan de Heerlense, en twee aan de Duitse kant van Avantis. Het centrum moet belangrijke praktijk- en onderwijservaring leveren voor het ontwikkelen van het project ‘de wijk van morgen’, waarin duurzaamheid, hernieuwbare energiebronnen en materialen worden toegepast. Het eerste energieneutrale gebouw is in 2009 klaar.

Op grensoverschrijdend industriegebied Avantis Heerlen-Aken begint dit najaar de bouw van een internationaal onderzoeks- en innovatiecentrum voor duurzame bouw en nieuwe energie. Er wordt eerst een energieneutrale proefwoning met kantoor gebouwd. Daarna volgen nog drie van deze nul-energiegebouwen, twee aan de Heerlense, en twee aan de Duitse kant van Avantis. Het centrum moet belangrijke praktijk- en onderwijservaring leveren voor het ontwikkelen van het project ‘de wijk van morgen’, waarin duurzaamheid, hernieuwbare energiebronnen en materialen worden toegepast. Het eerste energieneutrale gebouw is in 2009 klaar.

Reageer op dit artikel