nieuws

Eneco Netbeheer vervangt5000 gasaansluitingen

bouwbreed Premium

Eneco Netbeheer vervangt dit jaar in de gemeente Lansingerland zo’n 5000 gasaansluitingen.

Het werk is nodig vanwege plaatselijke grondverzakkingen. Deze kunnen leiden tot schade aan de gasleidingen. De nieuwe aansluitingen zijn flexibel, waardoor het verzakken van de grond nauwelijks nog tot schade kan leiden. De werkzaamheden zijn een onderdeel van Flexas. Dit is een vijfjarenplan waarbij 75.000 gasaansluitingen in de regio’s Zuid-Holland en Utrecht uit voorzorg worden vervangen. “We hebben inmiddels zo’n 40.000 aansluitingen vervangen”, zegt een woordvoerder van Eneco Netbeheer. Dit jaar worden ook in Spijkenisse en Rotterdam-Zuid duizenden gasaansluitingen vervangen. In 2009 worden de werkzaamheden in Rotterdam Zuid afgerond en vervangt de energieleverancier ook in Rotterdam-Noord ruim 3000 aansluitingen. In totaal zijn dan 75.000 gasaansluitingen onder handen genomen. Om het werk te kunnen uitvoeren werden in tienduizenden tuinen gasleidingen opgegraven. De kosten van het project, 50 miljoen euro, komen voor rekening van Eneco Netbeheer. De reden voor het grootschalige project is een gasexplosie die in 2003 plaatsvond in Berschenhoek. Een onderzoek wees toen uit dat het ongeluk gebeurde nadat een koppeling op het gasnet was losgeraakt door grondverzakkingen. Hierop besloot Eneco NetBeheer 15.000 aansluitingen te vervangen of aan te passen.

Reageer op dit artikel