nieuws

Eeuwenoude muur bij kade Geul blootgelegd

bouwbreed

Tijdens herstelwerkzaamheden aan de kademuren van de Geul in Valkenburg is een muur uit 1759 gevonden. Dit deel van de muur ligt normaal gesproken onder de waterlijn. Door de werkzaamheden is de waterstand laag, waarmee dit stuk muur zichtbaar is geworden. De muur zit op een bijzondere manier in elkaar. Wigvormige stenen met aan de waterzijde een minieme voeg en achter een brede, om uitspoelen voor te voorkomen.

Tijdens herstelwerkzaamheden aan de kademuren van de Geul in Valkenburg is een muur uit 1759 gevonden. Dit deel van de muur ligt normaal gesproken onder de waterlijn. Door de werkzaamheden is de waterstand laag, waarmee dit stuk muur zichtbaar is geworden. De muur zit op een bijzondere manier in elkaar. Wigvormige stenen met aan de waterzijde een minieme voeg en achter een brede, om uitspoelen voor te voorkomen.
De muur zit constructief zeer goed in elkaar en het is dus veilig om dit stuk historische muur en daarmee ook een stukje geschiedenis van de stad, te behouden. De muur moet nog wel op hoogte worden gebracht.

Reageer op dit artikel