nieuws

Eerste buitenlandse aankoop Nieuwe Steen

bouwbreed

Vastgoedbedrijf Nieuwe Steen Investments heeft een winkelcentrum gekocht in de Zwitserse plaats Zug. Het bedrijf uit Hoorn betaalt 21,2 miljoen euro voor het beleggingsobject. Het is de eerste buitenlandse aankoop van de vastgoedbelegger die eerder al had aangekondigd de vleugels te willen uitslaan over de grenzen.

Vastgoedbedrijf Nieuwe Steen Investments heeft een winkelcentrum gekocht in de Zwitserse plaats Zug. Het bedrijf uit Hoorn betaalt 21,2 miljoen euro voor het beleggingsobject. Het is de eerste buitenlandse aankoop van de vastgoedbelegger die eerder al had aangekondigd de vleugels te willen uitslaan over de grenzen.
Het winkelcentrum wordt overgenomen van een niet nader genoemde Zwitserse partij. De aankoop wordt naar verwachting voor april afgerond. NSI betaalt de aankoop uit middelen die zijn vrijgekomen uit de verkoop van de woningportefeuille.
Het centrum met de naam Herti ligt in een buitenwijk van Zug. De stad Zug ligt 40 kilometer ten zuidwesten van Zürich. Volgens NSI gaat het om een van de meest welvarende delen van Zwitserland, mede wegens de daar geldende fiscale wetgeving.
Herti bestaat uit winkels en restaurants op de begane grond en kantoorruimten op de drie verdiepingen. Het pand telt zo’n twintig huurders. De huurinkomsten zijn ongeveer 1,4 miljoen euro per jaar.

Reageer op dit artikel