nieuws

Duurzame Afsluitdijk

bouwbreed

Duurzame Afsluitdijk

Duurzame Afsluitdijk
Gaarne reageer ik op het artikel ‘Onderzoekers mogen hun tanden stukbijten op inrichting Afsluitdijk’, Cobouw, 16 januari (nummer 10). Daarin wordt gesteld dat de Afsluitdijk – wat het ook wordt: zonnepanelen, superbus, woningen of een getijdencentrale) het nieuwe icoon van de duurzaamheid wordt.
Zelf zie ik de zout- en zoetwater osmose elektriciteitscentrale Redstack (een samenvoeging van RED (Reversed Electro Dialysis en stack, een opeenstapeling van membranen en electroden) als de meest kansrijke ontwikkeling voor de afsluitdijk. In maart 2007 heb ik deze ontwikkeling, zie ook www.redstack.nl onder de aandacht van gedeputeerde Moens van HoordHolland gebracht.
Ik hoop dan ook van harte dat deze osmose centrale als duurzame ontwikkeling wordt ontwikkeld.
Mooie extralarge foto van Ton Borsboom onder de kop ‘Overgang’ in Cobouwvan 18 januari (nummer 12) van G0x26S Bouw. Maar, ik zie wéér geen helmen, geen duidelijke afzettingen en de heren bouwvakkers zijn, zo te zien, niet aangelijnd… Veiligheid en Bouwen, het blijft een lastige combinatie.
Papendrecht

Reageer op dit artikel