nieuws

Duitse bouw werktaan kwaliteitskartel

bouwbreed

Brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie wil een kwaliteitskartel vormen om de risico’s voor de bedrijfstak te beperken. Afgelopen decennium heerste in Duitsland een dermate grimmig bouwklimaat dat zelfs bouwreuzen als Philipp Holzmann en Walter Bau omvielen.

Brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie wil een kwaliteitskartel vormen om de risico’s voor de bedrijfstak te beperken. Afgelopen decennium heerste in Duitsland een dermate grimmig bouwklimaat dat zelfs bouwreuzen als Philipp Holzmann en Walter Bau omvielen.
Volgens voorzitter Hans-Peter Keitel van Bauindustrie hebben in de slechte jaren de bouwers contractueel vastgelegde risico’s op zich genomen die door de bedrijven niet meer beheerst konden worden. De topman van Hochtief vindt dat de concurrentie niet langer langs de lijn van de prijzen maar over de kwaliteit moet gaan. Tien jaar bouwcrisis hebben in zijn ogen grote delen van de markt veranderd in een ruïne.
Keitel ziet een oplossing in een grondige aanpassing en uniformering van de in contracten vastgelegde algemene bepalingen. Brancheorganisatie Bauindustrie wil bereiken dat de aannemers zich tegenover elkaar verplichten bepaalde risico’s niet langer op zich te nemen. Tevens dienen de algemene voorwaarden voortaan eenduidig te worden toegepast en moeten alle contracten dezelfde condities als uitgangspunt nemen.

Reageer op dit artikel