nieuws

Deense infrastructuur opkrikken met pps

bouwbreed

Een door de Deense regering ingestelde infrastructuurcommissie doet de aanbeveling om bij de financiering en aanpak van verkeersprojecten private investeerders te betrekken. Publiek private samenwerking (pps) levert volgens de commissie duidelijke voordelen ten aanzien van de doelmatigheid en de kosten.

Een door de Deense regering ingestelde infrastructuurcommissie doet de aanbeveling om bij de financiering en aanpak van verkeersprojecten private investeerders te betrekken. Publiek private samenwerking (pps) levert volgens de commissie duidelijke voordelen ten aanzien van de doelmatigheid en de kosten.
De aanbeveling is positief ontvangen in het regeringscentrum in Kopenhagen, evenals in het georganiseerde bedrijfsleven. De investeringen in de verkeersinfrastructuur nemen als de gedachten van de commissie worden opgevolgd – en daarover bestaat nauwelijks twijfel – de komende 20 jaar forse vormen aan. De doelstelling moet naar haar visie zijn om Denemarken qua kwaliteit van de verkeersvoorzieningen in de wereldtop te houden. Gezien de omvangrijke groei van het verkeer dreigt het land echter naar lagere regionen af te zakken als de zaak niet structureel wordt opgekrikt. Om dat te voorkomen zijn op basis van een ruwe schatting investeringen ter waarde van tientallen miljarden euro nodig.

Reageer op dit artikel