nieuws

Chocoladefabriek De Baronie in Alphen blijft behouden

bouwbreed

Het karakteristieke gebouw van de voormalige chocoladefabriek De Baronie blijft behouden. De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Green Real Estate. Eerder mislukte onderhandelingen met verschillende projectontwikkelaars.

In het pand komen supermarkten van Hoogvliet enLidl. Daarnaast zijn er plannen voor ruim zeventig woningen en kantoorruimte. Wethouder Robert Blom heeft een relatieovereenkomst met de projectontwikkelaar gesloten.Het pand, maar ook het gebied rondom krijgt een opknapbeurt.
De Baronie ligt aan het bedrijventerrein Hoorn, aan de rand van het Rijnhavengebied. De gemeente wil het hele bedrijventerrein, dat naast Avifauna aan de Oude Rijn ligt, opknappen en herstructureren.
De chocoladefabriek is in 2001 gesloten. Daarna zaten krakers in het pand. Bij een brand is het gebouw bijna helemaal verwoest. Alleen de buitenkant staat nog overeind. De gemeente beschouwt het gebouw als belangrijk voorbeeld van het industriële erfgoed van Alphen aan den Rijn.

Rijnzone

Bedrijventerrein Hoorn/Rijnhavengebied maakt deel uit van de Oude Rijnzone, het gebied langs de rivier tussen Leiden en Bodegraven. Gemeenten, provincie en hoogheemraadschap werken samen om de ontwikkeling van de Oude Rijnzone te stimuleren. Bij het project zijn ook verschillende organisaties van bewoners en gebruikers betrokken.

Reageer op dit artikel