nieuws

Caterpillar voert winst op

bouwbreed

Caterpillar, ’s werelds grootste machinebouwer, heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 11 procent meer winst gemaakt dankzij een sterke verkoop buiten de Verenigde Staten.

De nettowinst kwam uit op 975 miljoen dollar tegen 882 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2006. Dat maakte het Amerikaanse concern vrijdag bekend.
De omzet ging met 10 procent omhoog naar 12,14 miljard dollar. De buitenlandse verkoop van Caterpillar steeg met 31 procent. Vooral in Azië en Europa werden meer graafmachines, bulldozers en bosbouwmachines verkocht. De Noord-Amerikaanse verkoop daalde met 11 procent. In de VS staat de vraag onder druk door de zwakte op de Amerikaanse huizenmarkt.
De cijfers komen vrijwel overeen met de verwachtingen van analisten. Over heel 2007 boekte Caterpillar een recordwinst van 3,54 miljard dollar. De omzet steeg met 8 procent tot 44,96 miljard dollar.
Voor 2008 denkt Caterpillar dat de bedrijfsopbrengsten met 5 tot 10 procent zullen toenemen. De winst per aandeel stijgt naar verwachting met 5 tot 15 procent, aldus de onderneming.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels