nieuws

Britse onderaannemer gekort met 5 procent

bouwbreed

TaylorWimpey, de grootste woningbouwer van Groot-Brittannië, heeft onderaannemers een verplichte korting van 5 procent op hun facturen opgelegd. De korting geldt zowel voor lopende als voor toekomstige contracten en is bedoeld als bijdrage om de kosten onder controle te houden, stelt TaylorWimpey.

TaylorWimpey, de grootste woningbouwer van Groot-Brittannië, heeft onderaannemers een verplichte korting van 5 procent op hun facturen opgelegd. De korting geldt zowel voor lopende als voor toekomstige contracten en is bedoeld als bijdrage om de kosten onder controle te houden, stelt TaylorWimpey.
TaylorWimpey heeft ‘een moeilijk jaar’ gehad en is gedwongen op korte termijn de kosten te verlagen. ”We moeten snel actie ondernemen om onze kostenbasis te beheersen. We kijken naar onze overheadkosten, het ontwerp van woningen en de bouwprocessen maar ook onze onderaannemers moeten hun bijdrage leveren”, zo luidt de verklaring. TaylorWimpey voegt er nog aan toe dat het ook overweegt de betalingstermijnen voor facturen op te rekken.
Een woordvoerder van het bedrijf in Londen kon niet meedelen of de verplichte korting ook geldt voor leveranciers. “Wij proberen de kosten terug te dringen en verwachten dat onze partners dat samen met ons doen.” TaylorWimpey is vorig jaar ontstaan uit de fusie van de woningbouwers Wimpey en Taylor en heeft een omzet van ongeveer 9,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel