nieuws

BPF Bouw verhoogt pensioenuitkering

bouwbreed Premium

Het pensioenfonds voor BPF Bouw verhoogt de uitkeringen aan bouwkvakkers in ruste dit jaar met 2,52 procent. Met de positieve bijstelling corrigeert het fonds de pensioenen voor de inflatie. De indexatie heeft geen gevolgen voor de dekkingsgraad, een indicatie voor de financiële reserve van het pensioenfonds, die in 2007 met 7 procentpunt steeg naar 141 procent. De vastgoedbeleggingen van BPF Bouw leverden in 2007 een rendement op van 9 procent. Via de vastgoedtak BPF Bouwinvest heeft het pensioenfonds 5,9 miljard euro in woningen en kantoren zitten. Het totale vermogen van het pensioenfonds bedraagt 26 miljard euro.

Het pensioenfonds voor BPF Bouw verhoogt de uitkeringen aan bouwkvakkers in ruste dit jaar met 2,52 procent. Met de positieve bijstelling corrigeert het fonds de pensioenen voor de inflatie. De indexatie heeft geen gevolgen voor de dekkingsgraad, een indicatie voor de financiële reserve van het pensioenfonds, die in 2007 met 7 procentpunt steeg naar 141 procent. De vastgoedbeleggingen van BPF Bouw leverden in 2007 een rendement op van 9 procent. Via de vastgoedtak BPF Bouwinvest heeft het pensioenfonds 5,9 miljard euro in woningen en kantoren zitten. Het totale vermogen van het pensioenfonds bedraagt 26 miljard euro.

Reageer op dit artikel