nieuws

Ballast Nedam hou dt winst op peil

bouwbreed

Ballast Nedam verwacht over 2007 een operationele winst van 42 miljoen euro in de boeken te schrijven. Dat heeft de bouwer uit Nieuwegein gisteren bekendgemaakt.

De aannemer bevestigde daarmee de eerder uitgesproken winstprognose. In 2006 kwam het operationele resultaat van Ballast Nedam ook uit op 42 miljoen euro. Het bouwconcern zegt niettemin tevreden te zijn met een gelijkblijvende winst, gezien “de in 2007 sterk gestegen prijzen van toeleveranciers en onderaannemers”.
Ballast Nedam slaagde er nog niet in de prijsstijgingen volledig door te berekenen aan zijn klanten. Dat heeft margedruk op de verworven projecten tot gevolg gehad. De bouwer zag de orderportefeuille afgelopen jaar wel fors stijgen, van 1,1 miljard euro eind 2006 tot 1,4 miljard nu. Alleen al in de laatste zes maanden wist Ballast Nedam voor ruim 300 miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnen te halen.
Het bouwbedrijf gaat onder meer het Amsterdamse hotel The Grand renoveren, een klus met een waarde van 15 miljoen euro. Een bijzondere opdracht omdat Ballast Nedam bijna 20 jaar geleden het monumentale gebouw ook al ombouwde van stadhuis tot hotel.

Studenteneenheden

In Rotterdam gaat Ballast voor 35 miljoen euro 500 studenteneenheden bouwen; in Zoetermeer realiseert de aannemer voor 23 miljoen euro 112 woningen en 29 villa’s. In Eindhoven, Ridderkerk, Cuijck en Spijkenisse is het concern bij grootschalige woningbouwontwikkeling betrokken, goed voor in totaal 180 miljoen euro aan omzet. Het uitrollen van een landelijke dekkend netwerk van aardgastankstations ligt op schema. Streven is om binnen vier jaar 250 stations op te leveren. Momenteel staat de teller op zeven. Ballast Nedam richtte speciaal hiervoor het bedrijf CNG Net op en ging vervolgens in zee met specialist Dutch4. Dat bedrijf is inmiddels overgenomen.
Het bouwconcern maakte verder bekend dat het hefschip de Svanen is verhuurd aan een Deense aannemer. Die zal het schip inzetten voor de bouw van de funderingen van 25 windmolens in de Ierse zee. Mogelijk wordt de Svanen daarna gebruikt voor de aanleg van een windmolenpark aan de oostkust van Engeland.
Op 14 maart publiceert Ballast Nedam zijn definitieve jaarcijfers. Dan maakt het concern ook de winstverwachting voor dit jaar bekend.

Reageer op dit artikel