nieuws

Arcelor Mittal stapt in mijnproject Mauretanië

bouwbreed Premium

Arcelor Mittal heeft een overeenkomst getekend met Société Nationale Industrielle et Minière (SNIM) voor deelname aan een mijnproject in het West-Afrikaanse land Mauretanië. Dat heeft het staalconcern gisteren bekendgemaakt.

Arcelor Mittal heeft een overeenkomst getekend met Société Nationale Industrielle et Minière (SNIM) voor deelname aan een mijnproject in het West-Afrikaanse land Mauretanië. Dat heeft het staalconcern gisteren bekendgemaakt.
ArcelorMittal voert in de eerste fase van de samenwerking een haalbaarheidsstudie uit naar de ontginning van de naar schatting 1 miljard ton van het mineraal magnetiet die het El Agareb-gebied bevat.
’s Werelds grootste staalconcern krijgt in eerste instantie een belang van 30 procent in het project, maar heeft een optie om dit op te voeren tot 70 procent vanaf het moment dat de mijn volledig in gebruik wordt genomen.
Het concern heeft een jaarlijkse productie van 25 miljoen ton erts voor ogen.

Reageer op dit artikel