nieuws

Alphen aan den Rijn krijgt woonservicezone

bouwbreed

In deelgebied Park van de wijk Nieuwe Sloot in Alphen aan en Rijn wordt een zogenoemde woonservicezone gebouwd. Naast driehonderd woningen, waarvan honderd koop- en tweehonderd huurwoningen, komen er veel voorzieningen voor welzijn en zorg. De huizen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen van alle leeftijden, maar zijn wel levensloopbestendig.

In deelgebied Park van de wijk Nieuwe Sloot in Alphen aan en Rijn wordt een zogenoemde woonservicezone gebouwd. Naast driehonderd woningen, waarvan honderd koop- en tweehonderd huurwoningen, komen er veel voorzieningen voor welzijn en zorg. De huizen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen van alle leeftijden, maar zijn wel levensloopbestendig.
Toekomstige bewoners met een beperking of zorgbehoevenden kunnen in eigen omgeving blijven wonen. Verder komen er een zwembad, fysiotherapie, fitnessruimte, een grand café en restaurant, kapsalon en thuiszorg.
De lokale stichting Welzijn wil ook creatieve en educatieve activiteiten opzetten. Verder moeten er voorzieningen komen als een kinderdagverblijf en dichtbij huisartsen, ziekenhuis en tennisbanen.

Reageer op dit artikel