nieuws

Hoofdkantoor importeur Bia naar Apeldoorn

bouwbreed

Komatsu-importeur Bia gaat verhuizen. De verouderde vestiging in Zutphen wordt verlaten voor een nieuw hoofdkantoor in Apeldoorn.

In de driehoek tussen de A1, A50 en de verbindingsweg komt op het nieuwe bedrijventerrein Ecofactorij een hoofdkantoor met werkplaatsen en opslagruimte, dat ongeveer tweeënhalf maal zo groot zal zijn als de huidige vestiging. “De werkplaatsen worden hoger, ruimer en efficiënter dan we nu hebben”, zegt Jan Jipping, algemeen directeur van Bia Nederland. “We groeien enorm en we moeten onze service-activiteiten uitbreiden. Probleem is personeel. We zijn dringend op zoek naar onder meer goede servicemonteurs”.
Jipping maakt nog een piepklein voorbehoud, omdat nog niet alles in kannen en kruiken is, maar wel kon hij voorlopige tekeningen laten zien. “Dat is een idee, dat nog verder uitgewerkt moet worden. Wij willen onder meer bekijken welke energie- en duurzaamheidsmaatregelen we gaan nemen en wat dat betekent voor het ontwerp van de gebouwen”.
Bia claimt een ruime verdubbeling van de omzet in Nederland sinds het bedrijf in 2004 importeur voor Nederland is geworden en heeft nog veel meer investeringsplannen. De sales- en marketingteams zijn uitgebreid en het bedrijf denkt na over het vestigen van servicepunten – naast de huidige in Gouda – in het noorden en het zuiden van het land.
In België wordt bij Brussel de vestiging uitgebreid met nieuwe werkplaatsen. De huidige worden gerenoveerd. Bovendien opent Bia met steun van Komatsu een nieuw servicecenter in Dakar in Senegal. Die vestiging krijgt voorzieningen voor motoren en onderdelen en een opleidingscentrum.
Het verhaal van Bia begint in 1902, toen Georges, grootvader van de huidige directeur Vincent, begon met de verkoop van industriële uitrustingen voor mijnbouw en steengroeven in België en Kongo. In 1996 werd Bia de exclusieve distributeur van Komatsu in Centraal- en West-Afrika. In 1994 kwamen daar België en Luxemburg bij. Bij de Bia Groep werken in totaal ongeveer vierhonderd mensen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels