nieuws

Poppodium

bouwbreed

Tijdens de verbouwing van het Arnhemse Luxortheater tot een poppodium wordt tegen het schuine dak van de zolderetage de geluidsisolatie aangebracht. De isolatie bestaat uit drie lagen: allereerst akoestische panelen, vervolgens een 20 centimeter dikke steenwoldeken en ten slotte een cementpaneel. Ook het platte dak krijgt geluidsisolatie, evenals het cassetteplafond, waar een laag steenwol de geluiddempende functie vervult.

Tijdens de verbouwing van het Arnhemse Luxortheater tot een poppodium wordt tegen het schuine dak van de zolderetage de geluidsisolatie aangebracht. De isolatie bestaat uit drie lagen: allereerst akoestische panelen, vervolgens een 20 centimeter dikke steenwoldeken en ten slotte een cementpaneel. Ook het platte dak krijgt geluidsisolatie, evenals het cassetteplafond, waar een laag steenwol de geluiddempende functie vervult.
Het rijksmonument Luxor stamt uit 1915 en is ontworpen door architect Willem Diehl. Het gebouw was een van de eerste bioscopen in Nederland. Het nieuwe poppodium krijgt een grote zaal met een capaciteit van negenhonderd bezoekers, de kleine zaal biedt plaats aan 150 personen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden nog dit jaar afgerond. De totale kosten van de restauratie bedragen 8 miljoen euro. Hoofdaannemer is Van Hoogevest.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels