nieuws

SB Multi-carrier voor zware lasten

bouwbreed

Uitgaande van het gegeven, dat bestratingsmaterialen steeds groter en zwaarder worden heeft het Bossche bedrijf Stone Base in eigen beheer een oppermachine ontwikkeld. Na een periode van research en uitvoerig testen van diverse prototypen door stratenmakers en hoveniersbedrijven is de SB Multi-Carrier in eigen beheer geproduceerd.

Belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling is het gebruikersgemak en multifunctionaliteit. Door het ontwerp kan de machine voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruiken en is de machine onmisbaar in elk hoveniers- en stratenmakersbedrijf. De machine kan onder andere op de moeilijk bereikbare, kleinere plaatsen ingezet worden. Het smalle ontwerp maakt gebruik in brandgangen, tuinpoorten en zelfs deuropeningen mogelijk. De SB Multi-Carrier neemt de het zware til- en sjouwwerk van de straatmaker over. 

De geluidsarme SB Multi-Carrier wordt elektrisch aangedreven, zodat er geen emissie is van uitlaatgassen. Het hefvermogen is maximaal 400 kg. De mechanisch uitschuifbaar (of optioneel) hydraulische hefarm kan voorzien worden van een zuignap of een klem voor het oppakken van grote platen, tegels, stenen of kipbak/plateau voor het vervoeren van materialen.

De breedte van het apparaat is 80 cm, de lengte is 170 cm. Het elektrische differentieel (24 volt) zorgt voor een maximale snelheid van 8 km/h. Het accupack heeft twee functies. Het voorziet de Multi-carrier van stroom en de aansluiting (220 volt) zorgt ervoor, dat de accu’s via het lichtnet in acht uur kunnen worden opgeladen. Een ingebouwde display toont de conditie van de accu’s. Het accu-pack weegt 200 kg en dient tegelijkertijd als contragewicht. 

De vacuumpomp en zuignap hebben een zuigvermogen van 800 mbar en kunnen tot 150kg tillen. Extra’s zijn een kipbak van 240 liter, een hydraulische bandentang en een hydraulische steenklem. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels