nieuws

Tracksure voorkomt los trillende moeren

bouwbreed

Met een systeem tegen het loslopen van moeren, heeft het Engelse Tracksure de Innovation Award 2007 gewonnen op de Rail Tech. Het Tracksure systeem bestaat uit een extra moer met tegengestelde schroefdraad die achter de standaardmoer wordt geschroefd. Wanneer de standaardmoer lostrilt, draait de extra moer juist verder aan.

Met een systeem tegen het loslopen van moeren, heeft het Engelse Tracksure de Innovation Award 2007 gewonnen op de Rail Tech. Het Tracksure systeem bestaat uit een extra moer met tegengestelde schroefdraad die achter de standaardmoer wordt geschroefd. Wanneer de standaardmoer lostrilt, draait de extra moer juist verder aan.
Tracksure biedt volgens de Europese vertegenwoordiger, ETS Spoor uit Purmerend, volledige veiligheid tegen het loskomen van bouten en moeren.
De moer is vooral geschikt voor toepassingen in de spoorbouw, maar leent zich ook voor gebruik in bijvoorbeeld voertuigen of windmolens. Prorail past Tracksure momenteel toe in een pilot.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels