nieuws

Poppodium met industriële uitstraling

bouwbreed

Achter het NS-station in Hengelo wordt een nieuw pop- en cultuurpodium gebouwd met een industriële uitstraling.

Van Benthem Crouwel Architekten uit Amsterdam hebben het project gisteren gepresenteerd. Door een grote transparante pui krijgt het gebouw een open relatie met de stad.
De pui, een gebogen stalen dak- en zijgevelconstructie, en de schuin aflopende vorm springen in het oog. In de grote zaal is plaats voor 850 bezoekers, inclusief een balkon. De tweede voorstellingsruimte heeft een capaciteit van 250 zitplaatsen. Geluiddempend beton moet voorkomen dat geluid van de ene zaal de andere zaal bereikt. Om geluidsoverlast met de buitenomgeving te beperken, worden de gevels en het dak dubbellaags geconstrueerd.
De publieksentree ligt onder de luifel aan de voorzijde. De bouwkosten bedragen bijna 8 miljoen euro. Naar verwachting begint de bouw in september en wordt in het voorjaar van 2009 opgeleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels