nieuws

Zweedse bouw vraagt starters naar wens

bouwbreed Premium

De Zweedse bouwwerkgeversfederatie Sveriges Byggindustrier (BI) zet in op een grondige inventarisatie van de woningwensen van jongeren. In een reeks workshops proberen de bouwers erachter te komen welke eisen de doelgroep stelt op het gebied van omvang, indeling, omgeving, enzovoorts.

De Zweedse bouwwerkgeversfederatie Sveriges Byggindustrier (BI) zet in op een grondige inventarisatie van de woningwensen van jongeren. In een reeks workshops proberen de bouwers erachter te komen welke eisen de doelgroep stelt op het gebied van omvang, indeling, omgeving, enzovoorts.
Reden voor het initiatief is de scheefgroei tussen vraag en aanbod. De vraag van starters op de woningmarkt is niet alleen bij voorbaat al groot maar neemt binnen afzienbare tijd sterk toe, terwijl het bouwtempo daar ver bij achterblijft. Uitgaande van de statistieken komen er binnen nu en enkele jaren rond 1,2 miljoen jonge woningzoekenden bij. De federatie wil de conclusies van de workshops publiceren op een speciaal ingerichte website.

Reageer op dit artikel