nieuws

Zuidas Amsterdam:energiezuinige huizen

bouwbreed

Een combinatie van ERA Bouw, Prospect Zuidas en Rabo Vastgoed is in deelgebied Gershwin van Amsterdam Zuidas begonnen aan de bouw van 72 koopappartementen en 108 huurwoningen. Gershwin is het eerste deelgebied op de Zuidas waar het accent geheel ligt op wonen.

Een combinatie van ERA Bouw, Prospect Zuidas en Rabo Vastgoed is in deelgebied Gershwin van Amsterdam Zuidas begonnen aan de bouw van 72 koopappartementen en 108 huurwoningen. Gershwin is het eerste deelgebied op de Zuidas waar het accent geheel ligt op wonen.
Hier verrijzen meer dan 1200 woningen, waarvan Royaal Zuid er ongeveer 375 ontwikkelt; variërend van studentenwoningen, luxe koop- en huurappartementen tot stadsvilla’s. Het ontwerp van de koopappartementen is van Bedaux De Brouwer uit Goirle, het huurcomplex is van KCAP uit Rotterdam.
Royaal Zuid voorziet haar woningen van een klimaatsysteem op basis van een collectieve gesloten bron van waaruit warmtepompen hun energie halen. Dit systeem zorgt er mede voor dat de woningen ruim 40 procent zuiniger zijn dan woningen met een conventioneel verwarmingssysteem. Het systeem draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.

Reageer op dit artikel