nieuws

Wetland-wonen op wooneiland in Grou

bouwbreed Premium

Een soort wooneiland aan het Pikmeer in Grou met 125 woningen in, op en aan het water. Dat is het plan van de gemeente Boarnsterhim die spreekt van ‘wetland-wonen’.

Een soort wooneiland aan het Pikmeer in Grou met 125 woningen in, op en aan het water. Dat is het plan van de gemeente Boarnsterhim die spreekt van ‘wetland-wonen’.
De huizen worden gebouwd op een oppervlakte van 20 hectare aan de noordkant van het Friese watersportdorp. Wethouder A.J. de Vries wil woningen aan het water, maar ook drijvend op palen in het water. Alles wat mogelijk is met wonen en water wil de gemeente hier combineren. Dertig procent van de woningen moet binnen de sociale huursector vallen. Grouw is van oorsprong een schiereiland en zo komt het idee van een archipel terug.

Reageer op dit artikel