nieuws

VKG Architectuurprijs

bouwbreed Premium

Met hun strakke gevelontwerp voor het woonzorgcomplex Domus Bona Ventura heeft Architectengroep Nederweert de VKG Architectuurprijs gewonnen. De jury was onder de indruk van de “zorgvuldig, haast ambachtelijk vormgegeven kozijnen”en noemt het in opdracht van Woningvereniging Nederweert gerealiseerde project “het bewijs dat kunststof een volwassen alternatief vormt voor andere traditionele bouwmaterialen.” De prijs is dan ook een initiatief van de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie.

Met hun strakke gevelontwerp voor het woonzorgcomplex Domus Bona Ventura heeft Architectengroep Nederweert de VKG Architectuurprijs gewonnen. De jury was onder de indruk van de “zorgvuldig, haast ambachtelijk vormgegeven kozijnen”en noemt het in opdracht van Woningvereniging Nederweert gerealiseerde project “het bewijs dat kunststof een volwassen alternatief vormt voor andere traditionele bouwmaterialen.” De prijs is dan ook een initiatief van de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie.
De winnende Architectengroep Nederweert is een samenwerkingsverband van Houtappels Architecten Nederweert en Saanen 0x26 Knoups Architecten uit Budel.
Architect Rob Meuwissen: “Ons ontwerp voorziet onder meer in klassieke bogen en zogenoemde extra’s in de gevel, en dan denk je eerlijk gezegd niet direct aan kunststof kozijnen. Wij waren aangenaam verrast dat dit materiaal perfect kon worden toegepast.” Het woonzorgcomplex telt 72 zorgwoningen, verdeeld over drie woonlagen inclusief parkeergarage voor 84 auto’s en bergingen in het souterrain.

Reageer op dit artikel