nieuws

Vibo Benelux gaat over naar EBM-Papst

bouwbreed Premium

Vibo Benelux ressorteert vanaf 1 januari volgend jaar onder EBM-Papst, producent van motoren en ventilatoren. In het afgelopen boekjaar zette Vibo Benelux met projecten en verkoop van op maat gemaakte ventilatoren ruim 40 miljoen euro om.

Vibo Benelux ressorteert vanaf 1 januari volgend jaar onder EBM-Papst, producent van motoren en ventilatoren. In het afgelopen boekjaar zette Vibo Benelux met projecten en verkoop van op maat gemaakte ventilatoren ruim 40 miljoen euro om.
Bij de Nederlandse vestiging in Helmond en de Belgische vestiging in Leuven werken momenteel 28 personen. De Duitse fabrikant had al sinds 1995 een aandeel van 50 procent in Vibo Benelux. De andere helft kwam voor rekening van GGB, een koepel van kleinere bedrijven zoals fabrikant Goedhart in de installatietechniek. Met de overname van Vibo Benelux wil EBM-Papst een omzet van minstens 2 miljard euro kunnen boeken. Ad van Nistelrooij blijft directeur van de dochteronderneming. Over het bedrag van de transactie wil hij zich niet uitlaten.

Reageer op dit artikel