nieuws

Vertraging A4 du urt voort

bouwbreed

De vertraging van de verbreding van de tussen Zoeterwoude-Dorp en Hoogmade loopt verder uit de hand.

Het herziene tracébesluit dat er eind dit jaar had moeten zijn, is uitgesteld tot het voorjaar. Hoe de procedure verder verloopt, is onzeker. Wethouder Kees Wassenaar van Leiderdorp valt op dat in de laatste bewonersbrief die Rijkswaterstaat heeft verspreid, al geen einddatum meer wordt genoemd.
Het streven is officieel nog steeds dat het werk na de zomer van 2008 kan worden hervat. Wassenaar: “Maar Rijkswaterstaat weet ook niet wat de consequenties zijn als er bezwaren komen tegen het gerepareerde tracébesluit.”

Rekenfout

Joris Wijnhoven van Milieudefensie geeft vast een schot voor de boeg: “Het lijkt mij wishful thinking”, zegt hij over een hervatting volgend jaar. “Wij gaan er op voorhand vanuit dat dit niet lukt omdat het probleem niet zit in een rekenfout.”Mogelijk gaat Rijkswaterstaat vast aan de slag, ook als Milieudefensie bezwaar maakt. Dat kan als het lukt bij de Raad van State een voorlopige voorziening in de wacht te slepen. Bezwaren kunnen dan “rustig” in een bodemprocedure worden uitgevochten. “Dat lijkt mij een riskante strategie”, wijst Wijnhoven op de in zijn ogen zeer reële mogelijkheid dat Rijkswaterstaat daarin alsnog verliest.
Rijkswaterstaat meldt momenteel op zijn site over de planning van het omstreden gedeelte dat “als gevolg van de uitspraak van de Raad van State van 25 juli 2007, waarbij de verbreding van de A4 tussen Zoeterwoude-Dorp en Hoogmade voor onbepaalde tijd is uitgesteld”, géén planning bekend is.

Reageer op dit artikel