nieuws

Verplichte apk-keuring gasinstallaties

bouwbreed Premium

Het toezicht op het onderhoud van gasinstallaties in woonhuizen en gebouwen moet worden verbeterd. Dat meent de GGD in Amsterdam. Om vergiftiging door koolmonoxide tegen te gaan dient landelijk een verplichte keuring te worden ingevoerd.

Het toezicht op het onderhoud van gasinstallaties in woonhuizen en gebouwen moet worden verbeterd. Dat meent de GGD in Amsterdam. Om vergiftiging door koolmonoxide tegen te gaan dient landelijk een verplichte keuring te worden ingevoerd.
Op gasinstallaties hebben volgens de dienst onvoldoende controles plaats. “Vóór de liberalisering van de energiemarkt had het energiebedrijf oog voor de veiligheid. Nu is dat vooral een verantwoordelijkheid van de mensen zelf. In de praktijk schenkt niet iedereen daar voldoende aandacht aan”, verklaart Bart Poelman van de afdeling medische milieukunde.
Alleen al in Amsterdam vielen de afgelopen vijf jaar vier dodelijke slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging. Tweehonderd moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens Poelman moet de aandacht niet alleen uitgaan naar woonhuizen. De afgelopen jaren waren er op twee scholen in Amsterdam incidenten.

Reageer op dit artikel