nieuws

Vernieuwing Tilburgse wijk door sloop en bouw

bouwbreed Premium

Tussen 2008 en 2014 krijgt de Tilburgse wijk Groeseind-Hoefstraat een heel ander aanzien. Dat blijkt uit het stedenbouwkundig plan dat de gemeente Tilburg, woningcorporaties WonenBreburg en Tiwos, ontwikkelaar Janssen de Jong en maatschappelijke organisatie de Twern hebben gepresenteerd. De komende jaren worden 647 huurwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 618 nieuwe koop- en huurwoningen. Met de vernieuwing moet de wijk groener worden met meer diversiteit. Negen architecten ontwerpen de nieuwe woningen. De totale investering bedraagt 155 miljoen euro. Het is de grootste herstructurering in Tilburg tot nu toe.

Tussen 2008 en 2014 krijgt de Tilburgse wijk Groeseind-Hoefstraat een heel ander aanzien. Dat blijkt uit het stedenbouwkundig plan dat de gemeente Tilburg, woningcorporaties WonenBreburg en Tiwos, ontwikkelaar Janssen de Jong en maatschappelijke organisatie de Twern hebben gepresenteerd. De komende jaren worden 647 huurwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 618 nieuwe koop- en huurwoningen. Met de vernieuwing moet de wijk groener worden met meer diversiteit. Negen architecten ontwerpen de nieuwe woningen. De totale investering bedraagt 155 miljoen euro. Het is de grootste herstructurering in Tilburg tot nu toe.

Reageer op dit artikel