nieuws

Twee doden door instorten muren

bouwbreed Premium

Bij een bedrijfsongeval op een bouwplaats op het Christofoorterrein in Sint-Michielsgestel is een metselaar (22) gisteren om het leven gekomen. De man was met een collega bezig met het metselen van een buitenmuur toen plotseling de al gerede binnenmuur van 3 bij 8 meter omviel. De man werd getroffen en overleed later in het ziekenhuis. Zijn collega kon net op tijd opzij springen. De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe de muur kon omvallen. Op het Christofoorterrein bouwt aannemer Van Tartwijk appartementen en woningen in opdracht van woningbouwvereniging Huis 0x26 Erf. Een groot deel is al opgeleverd.

Bij een bedrijfsongeval op een bouwplaats op het Christofoorterrein in Sint-Michielsgestel is een metselaar (22) gisteren om het leven gekomen. De man was met een collega bezig met het metselen van een buitenmuur toen plotseling de al gerede binnenmuur van 3 bij 8 meter omviel. De man werd getroffen en overleed later in het ziekenhuis. Zijn collega kon net op tijd opzij springen. De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe de muur kon omvallen. Op het Christofoorterrein bouwt aannemer Van Tartwijk appartementen en woningen in opdracht van woningbouwvereniging Huis 0x26 Erf. Een groot deel is al opgeleverd.
Een bouwvakker (47) is eveneens gisteren om het leven gekomen door een omgevallen muur. Hij was in avonturenpark Hellendoorn aan het werk in een bouwput, toen een van de muren daarvan instortte. Hij kwam onder de muur terecht en overleed ter plekke.

Reageer op dit artikel